Marathon Eindhoven d.d. 11-10-2015

Het promotieteam van de stichting Stepping Stones Bali probeert op veel verschillende manieren de doelstellingen van de stichting onder de aandacht van de mensen te brengen. Net als in het jaar 2014 hadden een groot aantal hardlopers zich gemeld om namens de stichting Stepping Stones Bali de (halve) marathon van Eindhoven te gaan lopen
breadcrumb-bg03Zij werden aangevoerd door Henk van Gerven, een ervaren hardloper, maar ook iemand die alles wil doen voor de gehandicapte kinderen op Bali.
’s Morgens vroeg was Henk al in Eindhoven aanwezig om zich daar in de winkel van Get Running te laten bodypainten door Marieke Crone van Atelier Bodyart, die hem zou gaan veranderen in een groene kikker met het logo van de stichting Stepping Stones Bali.

Tussen 07.00 en 09.30 moest Henk de spanning en de kou trotseren en bijna drie uur stil staan, zodat Marieke haar werk kon doen.
Intussen werd hij geinterviewd door drie TV-teams, namelijk door Omroep Brabant TV, Omroep Oirschot TV en Fontys Hogeschool.
Bibberend van de spanning doorstond Henk het bodypainten en toen kon hij gaan beginnen aan de hele marathon.
Begeleid door drie jongemannen uit Oostelbeers, die fietsend flyers uitdeelden en zo zijn komst aankondigden, begon hij aan 42195 zware meters. Zijn doel was een persoonlijk rekord, maar door het lange stilstaan bleek dat een utopie te zijn.Marathon Eindhoven Henk in volle actie

Door de opwinding die hij teweeg bracht bij het talrijke publiek werd de hele marathon voor hem toch een feest en kon hij na ongeveer 3uur en 41 minuten bij de finish vermoeid maar tevreden de verslaggever van Omroep Brabant TV te woord staan. Bijna op het zelfde tijdstip gingen de elf andere hardlopers van Stepping Stones Bali van start, eerst voor de halve marathon en later voor de kwart marathon.
In hun felgroene shirts met de naam Stepping Stones Bali liepen zij net als Henk de longen uit hun lijf voor de kinderen op Bali, die niet kunnen lopen en rennen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zij werden enthousiast aangemoedigd door de supporters die met hen mee waren gekomen, en het overige publiek dat overal rijen dik langs het parcours stond. Er werden een paar prachtige persoonlijke records gelopen, onder andere door GeertJan Oomen, Elia Deenen en Ruud van Gorkum.
Bij de finish waren alleen maar blije gezichten want de missie was geslaagd. Ontelbare mensen hadden vandaag kennis gemaakt met de stichting Stepping Stones Bali. Voor de leden van het bestuur, die ook als supporter aanwezig waren, moet dat een heel mooie ervaring zijn geweest. De marathon van Eindhoven begint voor de stichting Stepping Stones Bali een bijzondere traditie te worden en daarom gaan we volgend jaar zeker weer meedoen. We doen het allemaal voor de kinderen op Bali die onze hulp zo nodig hebben…

Kees Smetsers

SAMSUNG CAMERA PICTURESFinishfoto marathon Eindhoven 1

 

 

 

 

 

Translate »