Nederland!

Een nieuw verhaal op onze blog is alweer erg lang geleden. Dit had ook een reden: wij zijn een aantal weken naar Nederland geweest. Dit was al eventjes geleden (2 jaar, om precies te zijn) en er stond dus veel op het programma. Naast een bezoek aan familie en vrienden vooral heel veel doen voor en met de stichting Stepping Stones Bali.

Een paar hoogtepunten van deze weken op een rijtje:
De Sponsorlunch
Op 12 juni 2017 hebben we bij “t Zandt” een lunch voor onze sponsoren georganiseerd. Dit was een volle middag met verschillende presentaties door Stepping Stones Bali en betrokkenen en een uitgebreide lunch voor onze trouwe sponsoren. Erg leuk om deze groep mensen alle nieuwe details te vertellen over de activiteiten en projecten in Indonesië. Daarnaast was er, zoals gezegd, heerlijk eten! Met deze combinatie was de middag compleet en is iedereen met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Dank voor de goede samenwerking met iedereen. Vooral daardoor is dit een mooie middag geworden!

Lezing Universiteit Maastricht, huisartsen geneeskunde
De projecten en programma’s van de stichting richten zich steeds meer op vroegherkenning of ook wel vroege signalering bij pasgeboren baby’s en kleine kinderen. Om hier meer kennis over op te doen we contact gelegd met de Universiteit Maastricht. Hier hebben we een korte

lezing aan geïnteresseerden van de leergroep huisartsen geneeskunde mogen gegeven. Dit vooral gericht op de struikelblokken en de stapstenen van deze vroegherkenning hier in Indonesië in verhouding tot de procedures in Nederland. Voor ons was het een interessante lezing omdat we meteen veel feedback en adviezen kregen “waar aan te denken”, bij het uitvoeren van onze programma’s. Zeker interessant voor onze samenwerking in de toekomst! De Link naar deze presentatie : https://youtu.be/xYPYKBi-8e0

Meelopen klompvoetspreekuur in het “Onze Lieve Vrouwengasthuis”
In de periode in Nederland heb ik ook een dagje mee kunnen lopen bij het klompvoetspreekuur bij het Onze Lieve Vrouwengasthuis in Amsterdam. Door deze meeloopdag met dokter Witbreuk (kinderorthopeed) heb ik veel kunnen zien hoe in Nederland de behandeling wordt opgepakt bij

kinderen met een klompvoet. Erg goed om vast te stellen dat deze kinderen allemaal al op hele jonge leeftijd op de juiste plek zijn. Vele baby’s van een paar weken oud worden in dit ziekenhuis behandeld met gips en ouders worden geïnformeerd over de toekomst van het kind.
Ik heb er ook veel kunnen zien over de behandeling van een kind met een heup dysplasie. Dit is een afwijking die in Nederland al in de eerste maanden van de baby herkend en doeltreffend behandeld wordt. Hier komt in de toekomst zeker meer nieuws over vanuit Stepping Stones Bali.

Wereldwinkel Oirschot
Na een heel prettig gesprek met de voorzitter van de “Stichting informatiecentrum derde wereld Oirschot” hebben we van hen gehoord dat de wereldwinkel in Oirschot ons graag continu

wil blijven sponsoren. Erg leuk, want met zo’n vaste sponsor – en daarmee vaste inkomsten – kunnen we verder gaan bouwen met de stichting. Veel dank hiervoor!

Hogeschool Arnhem Nijmegen

De stagiaires van Stepping Stones Bali zitten met name op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Het was daarom erg fijn om ook weer daar langs te gaan en de oude en nieuwe stagiaires te ontmoeten!

Bestuursvergadering
Natuurlijk zijn we ook met het bestuur bijeen geweest om te praten over de gang van zaken en de toekomst van Stepping Stones Bali. In deze constructieve vergadering hebben we gelukkig vast kunnen stellen dat we er met de stichting goed voor staan. We hebben al mooie resultaten bereikt (zie ook de jaarverslagen) en we gaan ons nu samen voorbereiden op onze aanpak in 2018!

Volgende keer weer een verhaal uit Indonesië!
Groeten, Marjanne

Translate »