Open Oirschotse Hometrainer Kampioenschappen d.d. 22, 23 en 24 januari 2015

10685683_426021270895180_3063687517403411369_n-1Aan het begin van dit jaar, om precies te zijn op 22/1, 23/1 en 24/1, vonden de Open Oirschotse Hometrainer Kampioenschappen plaats. De leden van het promotieteam van de stichting Stepping Stones Bali houden zich op sportief gebied voornamelijk bezig met het lopen van halve en hele marathons, waarvan de opbrengst gaat naar de gehandicapte kinderen in Indonesië.

Deze keer wilde ze zich echter wel eens wagen aan een andere sportieve uitdaging en daarom hadden ze een viertal teams ingeschreven bij de organisatie van de Open Oirschotse Hometrainer Kampioenschappen (OOHK). De organisatie van dit evenement beloonde deze stap met de toezegging dat de opbrengst van dit jaarlijkse evenement naar de stichting Stepping Stones Bali zou gaan.

Coach Henk van Gerven had een aantal enthousiaste deelnemers om zich heen verzameld, die zich met hart en ziel wilden gaan inzetten voor de gehandicapte kinderen in Indonesië. Ondanks dat de meesten totaal geen ervaring hadden op een hometrainer, en ondanks dat er zelfs bij waren die zelfs niet eens een fiets hadden, werd het toch een evenement met een heel verassende ontknoping. Henk had namelijk uit Oostelbeers enkele heel geheime wapens meegenomen die voor opwinding en verbazing zouden zorgen. Als ik eerlijk moet zijn dan moet ik zeggen dat ik totaal verrast was door wat Henk uit zijn hoge hoed toverde. Met de geheime wapens bedoel ik niet de jonge mannen uit Oostelbeers die vol overgave de longen uit hun lijf trapten voor de kinderen in Indonesië. Ze waren echt snel en kwamen heel ver. De grote verassing was toch wel het damesteam Elia Deenen en Antoinet Hems. Toen zij schijnbaar nonchalant op de hometrainers stapten vingen zij alle aandacht en werd het stil in de zaal. Iedereen wist dat Elia en Antoinet best goed kunnen hardlopen, maar dat ze ook iets zouden presteren op een hometrainer, dat verwachtte niemand. Totdat de wedstrijd begon en toen barstte de hel los. In een razend tempo geselden Elia en Antoinet de trappers en vlogen in sneltrein tempo naar de finish op het grote rondebord. Terwijl zij daarmee bezig waren sprong hun coach Henk als een kikker om hen heen en moedigde hen met luide stem aan. Het publiek wist niet wat ze zagen. Het ene na het andere gerenommeerde damesteam werd verslagen door Elia en Antoinet, die op de laatste avond zelfs gingen strijden voor een finaleplaats en dat had echt niemand verwacht, zij zelf helemaal niet. Heel voorzichtig hadden ze de bekers voor de eerste plaats al een keer vastgehouden, want ze waren er nu heel dichtbij. Om een lang verhaal kort te maken, ze misten allebei de finale op een haartje. Slechts een enkele seconde scheidde hen van eeuwige glorie. Ze hebben echter met hun optreden de sympathie van alle aanwezigen gewonnen en zeker van de overige teams van Stepping Stones Bali, die hen in hun hart hebben gesloten.

Er waren op deze drie avonden nog meer winnaars, maar dan op een ander terrein. Christ Oomen en Rob Rebel wonnen bij de loterij de ene na de andere prijs en dat maakte dit evenement ook voor hen tot een groot feest.
De stichting Stepping Stones Bali heeft via dit evenement heel veel goodwill gekweekt en daarom heeft de organisatie van de OOHK ook besloten om in de komende jaren te gaan samenwerken met het promotieteam van de stichting Stepping Stones Bali. In de komende jaren zal de opbrengst van dit evenement naar de stichting Stepping Stones Bali gaan. Hopelijk zullen deze drie mooie dagen volgend jaar een vervolg krijgen. Het is steeds moeilijker om voldoende teams bij elkaar te krijgen, die drie avonden lang willen vrijmaken om te gaan fietsen voor een goed doel. Het is een tendens die overal in de maatschappij is te zien. We kunnen alleen maar hopen dat er voldoende mensen zich aan zullen melden en dan kunnen we in januari 2016 weer gaan genieten van drie avonden spanning en spektakel. Hopelijk zal het TV-team van Jan Kuypers en Jan Linmans dan ook weer aanwezig zijn want zij hebben op een professionele manier het optreden van de teams van de stichting Stepping Stones Bali een podium gegeven, zodat heel Oirschot via TV-Oirschot heeft mee kunnen genieten. Er gaan zelfs geruchten dat Jan Kuypers volop in training is om straks ook een kans te kunnen gaan wagen naar een van de bekers en dat zou toch wel een heel grote verassing zijn…

Kees Smetsers

Translate »