Marjanne Oomen


Mijn naam is Marjanne Oomen. Ik ben als fysiotherapeut afgestudeerd in Nijmegen. Sindsdien heb ik mijn ervaring als fysiotherapeut op verschillende gebieden verbreed. Ik ben nu acht jaar afwisselend in Nederland en Indonesië werkzaam in een klinische setting, revalidatiesetting en in de eerst lijn (fysiotherapiepraktijk). In Indonesië heb ik mij, met name de laatste jaren, gericht op de begeleiding van patiënten en bijscholing onderwijs van de lokale hulpverleners. Op onder andere Bali heb ik kennisgemaakt met de taal, tradities en cultuur van dit bijzondere land.

Doordat ik in Nederland op veel verschillende werkplekken actief ben geweest heb ik met veel teams, patiëntengroepen en specialisten mogen werken. Deze mogelijkheid om in een multidisciplinair team te kunnen werken, begon ik in Indonesië op een gegeven moment erg te missen. Gelukkig heb ik kunnen zien dat er in Indonesië op sommige gebieden vooruitgang wordt geboekt. Helaas is desondanks vaak nog onduidelijk wat de mogelijkheden zijn op andere revalidatieplekken. Aangezien de ontwikkeling op (para)medisch gebied heel snel gaat, zou een samenwerking en structuur die in Nederland al zo gewoon is, hier in Indonesië een aanzienlijke meerwaarde kunnen betekenen.

Deze constatering was voor mij DE aanleiding om te starten met het ontwikkelen van “Stepping Stones” voor de kinderen en healthcare professionals die betrokken zijn bij deze kinderen.

Translate »