stapstenen = samenwerking

Er is weer veel te vertellen over de afgelopen en komende periode! Want er zijn veel veranderingen geweest en die gaan er zeker ook nog komen.

Zoals ik al verteld heb in het vorige blog zijn we begonnen met het intensief begeleiden van de “balita” (van baby tot 5 jaar) kinderen. Dit met de groepen Jepun en Mawar.

Ook zijn we intensiever met de “awareness” en behandeling van kinderen/baby’s met een klompvoet begonnen. Daarvoor hebben we nu een nauwe samenwerking met een lokale orthopeed. Daarover ga ik zeker meer vertellen in een latere blog.

Maar deze maand zijn we bovendien bezig geweest met het creëren van stapstenen voor een samenwerkende organisatie. Zoals jullie weten heten we niet voor niets STEPPING STONES. We willen graag de stapstenen creëren en verbinden voor kinderen, ouders én hulpverleners die dit nodig hebben.

In dit geval gaat het er om de STEPPING STONES te zijn voor collega hulpverleners.

De revalidatiekliniek (genaamd “Sorehab Bali”) hier in het dorp moest in september helaas sluiten. Vanaf dat moment werd hun doelgroep (gehandicapte kinderen) niet meer door hen met fysiotherapie behandeld.

Nu worden stappen gezet om onder een andere naam een doorstart te maken. Het idee was hier zo snel mogelijk mee te starten, maar op korte termijn was er geen geschikte locatie. We hebben daarom een stapsteen voor de behandeling van ‘hun’ kinderen aangereikt. Ze kunnen in ieder geval in de maand december bij ons de kinderen behandelen. Dit zal onder de (stichting en) naam “Teratai Darma Centre” zijn. We ondersteunen hen natuurlijk graag om de hulp voor deze gehandicapte kinderen zo snel en zo goed mogelijk weer op te pakken.

Op 1 december hebben we de gezamenlijke opening gehad. Kinderen die destijds bij “Sorehab” in behandeling waren werden met hun ouders uitgenodigd om vanaf nu de fysiotherapeutische behandeling voort te zetten op onze locat

ie. Dit zal voor Stepping Stones Bali betekenen dat er halve dagen ook medewerkers van “Teratai Darma Centre” aanwezig zullen zijn. Een drukke boel, maar we kijken er naar uit! Een mooie samenwerking van twee verschillende stichtingen.

Op de valreep van dit jaar dus nog een onverwacht, mooi programma waarin we onze pijlers kunnen uitdragen. We houden jullie graag op de hoogte. Wanneer mensen nog vragen hebben over wat we doen en/of wat de laatste nieuwtjes zijn, isiedereen van harte uitgenodigd om te mailen (info@steppingstonesbali.org) of op onze locatie in Bali langs te komen.

Op naar de feestdagen in december en naar het nieuwe jaar 2018!

Translate »