Marjanne Oomen

Maak kennis met Marjanne
Maak kennis met Marjanne
Marjanne

Maak kennis met Marjanne

Marjanne is de oprichtster van Stepping Stones Bali. Haar liefde voor vrijwilligerswerk is al op vroege leeftijd begonnen toen ze in 2001, na de middelbare school, is afgereisd naar Nepal om daar een half jaar vrijwilligerswerk te doen. In deze periode heeft ze op diverse voor speciaal onderwijs lesgegeven en geholpen bij een Moeder Theresa huis voor patiënten met een beperking.

In 2007, tijdens haar studie fysiotherapie, kwam Marjanne voor het eerst naar Indonesië waar ze vanaf het begin af aan al actief was in de revalidatiezorg op Bali. Daar kwam ze er achter dat veel ouders en hulpverleners niet weten welke (revalidatie)zorg er nodig is/ aanwezig is. Het eerste zaadje van Stepping Stones Bali was hier geplant. Al duurt het nog tot 2013 voordat ze daadwerkelijk het idee had om deze ouders te helpen die niet de middelen hebben om de juiste zorg voor hun kind te vinden. In 2014 is ze gestart met het in kaart brengen van waar dit probleem vandaan komt en welke stapstenen er precies gemist worden.  Dit heeft geleid tot de oprichting van Stepping Stones Bali. De “stepping stones” is hiermee de metafoor voor het revalidatie/zorgproces van kinderen met een beperking van geboorte tot aan het maximaal zelfstandig leven.  In 2012 is Marjanne getrouwd met haar Balinese man Putu Supertama en hebben ze samen drie kinderen. Putu ondersteunt de stichting vanaf de zijlijn en is daarnaast leraar op een lokale basisschool.

Marjanne eet eigenlijk bijna alle Indonesische gerechten wel, maar ze blijft een geboren Nederlandse want het broodje kaas blijft een old time favourite.

Maak kennis met Marjanne

Marjanne is de oprichtster van Stepping Stones Bali en zet zich op dit moment met name in op het uitbreiden van het netwerk in binnen en buitenland. Zeker gezien het lange termijn doel om meer en meer kinderen te kunnen helpen die worden geboren met een klompvoet. Ze begeleidt het lokale team in de communicatie naar sponseren, het aansturen van studenten uit Nederland en de ondersteuning van de activiteiten om het lange termijn doel te behalen.

Marjanne’s liefde voor vrijwilligerswerk is al op vroege leeftijd begonnen toen ze in 2001, na de middelbare school, is afgereisd naar Nepal om daar een half jaar vrijwilligerswerk te doen. In deze periode heeft ze op diverse scholen voor speciaal onderwijs lesgegeven en geholpen bij een Moeder Theresa huis voor patiënten met een beperking.

In 2007, tijdens haar studie fysiotherapie, kwam Marjanne voor het eerst naar Indonesië waar ze vanaf het begin af aan al actief was in de revalidatiezorg op Bali. Daar kwam ze er achter dat veel ouders en hulpverleners niet weten welke (revalidatie)zorg er nodig is/ aanwezig is. Het eerste zaadje van Stepping Stones Bali was hier geplant. Al duurt het nog tot 2013 voordat ze daadwerkelijk het idee had om deze ouders te helpen die niet de middelen hebben om de juiste zorg voor hun kind te vinden. In 2014 is ze gestart met het in kaart brengen van waar dit probleem vandaan komt en welke stapstenen er precies gemist worden. Dit heeft geleid tot de oprichting van Stepping Stones Bali, waarin de “stepping stones” de metafoor is voor het revalidatie/zorgproces van kinderen met een beperking van geboorte tot aan het maximaal zelfstandig leven.

In 2012 is Marjanne getrouwd met haar Balinese man Putu Supertama en hebben ze samen drie kinderen. Putu ondersteunt de stichting vanaf de zijlijn en is daarnaast leraar op een lokale basisschool.

Marjanne eet eigenlijk bijna alle Indonesische gerechten wel, maar ze blijft een geboren Nederlandse want het broodje kaas blijft een old time favourite.

Maak kennis met Marjanne
Marjanne